Hur man sparar äktenskap

Hur man sparar äktenskap

Vissa människor har felaktiga uppfattningar om hur man gör ett äktenskapsarbete som kan förstöra ditt äktenskap. Lär dig om dessa misstag och tips för att hjälpa dig att spara ditt äktenskap och få en bättre äktenskap.

Felaktig uppfattning: Din partner ska veta vad du behöver och vill ha automatiskt.

Många tror att om deras make verkligen älskar dem, ska han eller hon veta vad deras behov och önskemål är och vidta snabba åtgärder för att tillfredsställa dem. Om deras partner inte vet vad de vill, kommer det att skada deras känslor och ilska kommer att ackumuleras i deras sinne.

Äktenskapstips: Dina behov och önskemål måste delas uppriktigt med din partner. Tänk inte att han (eller hon) kan läsa ditt sinne. Informera din make om vad du vill ha.

Felaktig uppfattning: Din partner måste byta innan båda kan njuta av ett lyckligt äktenskap.

Många skyller sin partner för sitt olyckliga äktenskap. De luta sig bara tillbaka och undvika utmaningen att arbeta på sig själva och göra ingenting annat än vänta och hoppas att en dag kommer deras make att bestämma sig för att ändra sitt (eller hennes) beteende och göra sitt äktenskap mer lyckligt.

Äktenskapstips: Arbeta på dig själv och byt ut för att vara den typ av partner du gillar om din make ändå ändras. Tänk på att du inte kan skapa ett lyckligt äktenskap om du inte är glad själv.

Felaktig uppfattning: Du bör betraktas självisk om du inte ställer dina partners behov framför dig själv.

Om du inte respekterar dig själv, vann andra heller inte. Äktenskapet handlar om att ge och ta, så devalverar inte dina egna behov eller är överens med allt som din partner föreslår.

Äktenskapstips: Du kan respektera dina egna behov utan att vara självcentrerad eller bossig genom att försöka hitta ett fantasifulla sätt tillsammans för att möta både dig och dina partnerbehov.

Felaktig uppfattning: Din partner ska alltid dela 50% av ansträngningen och tiden för att hålla äktenskapet pågår.

I den verkliga världen kan den ansträngning och tid som varje partner åt äktenskapet aldrig vara helt lika. Ibland bär en make maka det mesta av lasten eller gör det mesta av ansträngningen att hålla äktenskapet pågår.

Äktenskapstips: Titta på översikten och fokusera på den större bilden istället för att försöka hålla allt lika på daglig basis. Ge en 100% försök till ditt äktenskap när det behövs.

Felaktig uppfattning: Ett lyckat äktenskap är ett äktenskap utan konflikter eller argument.

Äktenskapsmålet är inte att ha ett äktenskap utan argumenter eller meningsskiljaktigheter, men att hitta ett sätt att vara oense utan att vara obehaglig eller otrevlig mot varandra. Öppna meningsskiljaktigheter eller uppvärmda argument med starkt angivna synpunkter och åsikter gör att ett gift par är förlovade i förhållandet istället för att låta det blekna.

Äktenskapstips: Försök uttrycka dina riktiga åsikter, behov och preferenser till din partner. Du kan behöva utveckla vissa regler tillsammans för att undvika ilska under ett argument.